♥; Todays

Igår fick jag hem två superfina Sigma Borstar från Brallis.se. Jag har hört mycket bra om dessa borstar så riktigt roligt att få testa dessa idag. Jag fick även hem en makeup palett från Sleek Makeup för testa borstarna till, jag fick Face Form Contouring Powder i Light. Superfina färger, innehåller både färg till skuggning, highlight och rogue. Gillar att roguet har lite glitter i sig, passar jättefint nu till sommaren! Riktigt glatt överaskad av dessa borstar som inte är alltför dyra och verkligen värda priset! Kommer absolut att beställa fler Sigma borstar i fortsättningen till mitt smink, rekomenderas varmt! Kolla in deras sortiment på Sigma Borstar här.
 
Första borsten var "Sigma Beauty F80 Flat Kabuki", vilket jag hört mycket gott om, så blev extra spänd på denna. Denna borste använder man till flytande krämer såsom foundation, bb-cream m.m. Jag använde min Isadora foundation och jag måste säga att jag älskar denna borste, jag gillar att den har en platt yta som gör att foundationen fördelar sig jämt på huden och inte klumpar ihop sig. Borsten är stadig på handen och gillar att den jobbar riktigt bra med att blenda in produkten.
Den andra borsten var "Sigma Beauty F25 Tapered Face Brush", som används till rogue, puder, contouring och allt kompakt. Denna borste använde jag till makeup paletten jag fick och jag måste säga detsamma här, att jag verkligen gillar den! Jag trodde inte att jag skulle gilla den ovala formen på borsten men den var riktigt bra, det räcke nästan att bara lägga borsten med produkten på kindbenet och dutta på färgen. Borsten har perfekt form för att en själv inte ska behöva fördela produkten och tänka ut själv hur stort området ska vara m.m.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
Ikväll ska jag och Isa på bio, "The other Woman", gillar vanligtvis inte komedier alls men den här filmen verkar riktigt rolig och bra! Har fixat mig och ska nu packa kläder och grejer som ska med till nya lägenheten imorgon, jag flyttar ju! Ska bli så skönt. Kram!

FATTA!

Vill bara göra ett inlägg som verkligen inte består av rosa sockervadd, men som är så himla viktigt. 
Om ni inte redan visst det så begås det 700+ våldtäkter per vecka, 120 anmäls och endast 25!! leder till åtal där ENDAST 3 BLIR DÖMDA. (Statistiken hämtad från BRÅ) Detta är helt sjukt och vidrigt. Vi har ett samhälle där man skuldbelägger offer för det som hänt, de var berusade, de gick faktiskt hem till någon efter krogen, de pratade faktiskt om att de gillade sex, de hade för kort kjol, de dansade sexigt - när vi har ett samhälle som lägger skulden på offret hela tiden, hur konstigt är det egentligen att bara 120 vågar anmäla? Jag skulle inte heller våga amäla, orkar man verkligen bli utsatt för övergrepp och gå igenom med en anmälan och få 100 personer emot sig som frågar "är du säker på att du sa nej/du var faktikst full" samtidigt som man bär på en extrem ångest över övergreppet och är trasig. Vidrigt.
 
När man säger att tjejer bör tänka på hur de klär sig så säger man att män är djur som inte kan hantera sin sexlust när de blir kåta, när man säger att tjejer ska anpassa sitt beteende (ej ens nämna ordet sex, inte bli full, inte dansa) så menar man att män är djur som inte kan kontrollera sig själva. Förstår ni själva hur vidrigt detta är? Det finns mängder av studier som pekar på att våldtäktsmannen skiter fullständigt i hurvidare offret är sexigt eller inte, allt han letar efter är någon som är enkel att klä av, med andra ord så är någon i mjukisbyxor och pösig t-shirt och håret uppsatt i en toffs påväg hem från gymmet mycket mer lovlig att bli våldtagen än någon med en t.x.e tight klänning där man måste pilla med massa kedjor och skjuta iväg håret. Tjejer - ni har inget ansvar what so ever om ni blir våldtagna. 

"Öh men vadå, man har ju t.x.e bilbälte på sig i bilen, man får ju faktiskt tänka sig för när man dricker" självklart ska du tänka dig för när du dricker, man som kvinna, vet du att du är en person som lätt blir våldsam på fyllen, drick inte! Vet du om att du lätt går över gränserna? Drick inte! Vet du om att du säger saker du inte borde på fyllen, drick inte! Poängen är att du har ansvar över DITT beteende. Om DU är full och "glad" och roar dig, så är det inte ditt fel ALLS om en annan påverkad person misshandlar dig eller våldtar dig eller försöker droga dig. Det begås även fler inomhusvåldtäkter av familj/vänner/umgängeskrets än det gör främlingar, så när ni ber kvinnor att akta sig så säger ni egentligen :sluta umgås med manliga vänner, sluta umgås med er manliga broder, sluta umgås med män helt enkelt. Män är inga djur, det är dags att fatta! det nu. Män kan kontrollera sin sexlust minst lika mycket som jag kan kontrollera min. Kvinnor kan bli exakt lika kåta av saker som män blir. Problemet är att vi menar att det är okej för att "män är så". Vi lär barn från ung ålder att "boys will be boys" när de tafsar på tjejer, kallar tjejer horor, öppnar dörren till toaletten där tjejer sitter. Fokuset ska vara på att uppfostra söner till att INTE våldta! Inte att uppfostra döttrar till att akta sig och anpassa hela sin personlighet endast för att ej bli våldtagen, kollektiv bestraffning funkar ej, de ger bara kvinnor ännu mer skam! Jag vill att min framtida (ev) son ska få uppleva att vara man i ett samhälle där det inte är "coolt och kungligt" att knulla med så många tjejer som möjligt, jag vill att min son ska få uppleva att vara man i ett samhälle där han får välja på dans eller boxning, där han slipper bli kallad för "haha gaayyyy" bara för att han visar känslor eller förståelse, jag vill inte att framtida lärare ska uppfostra honom till att tro att det är okej att tafsa bara pga hans snopp! Jag vill att min framtida (ev) dotter ska kunna ha hur mycket eller hur lite sex hon vill UTAN att få höra hora, jag vill att hon ska kunna få välja på barbies eller bilar, att hon ska få kunna klä sig i "manliga" kläder utan att få höra hur okvinnlig hon är, att hon ska få klä sig i "kvinnliga" kläder och få uttrycka sina känslor utan att bli kallad för gnällig, att hon ska slippa att bli tafsad på och våldtagen, att män ska lämna henne ifred på krogen när hon säger nej och inte bara lyssna när hon säger "jag har en pojkvän" och "ägs" av någon. 
 
Fatta! & Crossing Boarders är organisationer startade av den fantastiska Ida, där syftet är att:
Få människor att reflektera över övergrepp och att FATTA att samtycke måste alltid infinnas i sex. Samt att få politiker att fatta beslut om en ny lagstiftning som bygger på just samtycke. De hade en kampanj och samlade ihop 150 berättelser om övergrepp och under samtycke-demon lästes vissa upp och jag blev helt tårögd och rös av obehag, att detta ska finnas! 
Ni får hemskt gärna gilla&dela Fatta!'s facebooksida för att sprida kunskap och för att de ska kunna bli större, ju fler vi är desto större chans har vi att påverka den nutida våldtäktslagen som är heeeelt värdelös! Gilla deras Facebooksida här eller här: https://www.facebook.com/fatta.nu

♥; Helgen

Hallåj, haft en lugn helg, som vanligt typ haha. I fredags va jag extremt trött och somnade tidigt. På Lördagen så sov jag ut länge och drog sedan till stan med Jennifer och åt och shoppade lite. Köpte Formula 10.0.6's ansiktsskrubb för mitt neutrogena är slut och tror dessutom att jag är allergisk mot deras produkter, i alla fall deras skrubb, det svider och bränner outhärdligt att ha den så vill inte riskera att något händer så jag bytte hellre. Verkar vara riktigt bra.
 
Köpte även ett korall-läppstift. Älskar korall-färger och älskar Isadoras läpprodukter {och alla deras andra produkter}. Jag har känsliga ögonfransar också och har blivit trött på min allergi-mascara för den ger bara färg, ingen volym eller något så prövade une's ekologiska 100% naturliga volym mascara och den gör stor skillnad motför den jag har innan. Alltid så svårt att hitta bra allergi-produkter som inte har sky-höga priser! När jag kom hem så pluggade jag ungefär en timma och har även pluggat idag och ska plugga mer. Känner mig iaf någolunda produktiv denna helg, pluggade inte alls inför matteprovet men det kändes bra ändå så jag hoppas att det inte bara var en känsla.
 
Kram

RSS 2.0