FATTA!

Vill bara göra ett inlägg som verkligen inte består av rosa sockervadd, men som är så himla viktigt. 
Om ni inte redan visst det så begås det 700+ våldtäkter per vecka, 120 anmäls och endast 25!! leder till åtal där ENDAST 3 BLIR DÖMDA. (Statistiken hämtad från BRÅ) Detta är helt sjukt och vidrigt. Vi har ett samhälle där man skuldbelägger offer för det som hänt, de var berusade, de gick faktiskt hem till någon efter krogen, de pratade faktiskt om att de gillade sex, de hade för kort kjol, de dansade sexigt - när vi har ett samhälle som lägger skulden på offret hela tiden, hur konstigt är det egentligen att bara 120 vågar anmäla? Jag skulle inte heller våga amäla, orkar man verkligen bli utsatt för övergrepp och gå igenom med en anmälan och få 100 personer emot sig som frågar "är du säker på att du sa nej/du var faktikst full" samtidigt som man bär på en extrem ångest över övergreppet och är trasig. Vidrigt.
 
När man säger att tjejer bör tänka på hur de klär sig så säger man att män är djur som inte kan hantera sin sexlust när de blir kåta, när man säger att tjejer ska anpassa sitt beteende (ej ens nämna ordet sex, inte bli full, inte dansa) så menar man att män är djur som inte kan kontrollera sig själva. Förstår ni själva hur vidrigt detta är? Det finns mängder av studier som pekar på att våldtäktsmannen skiter fullständigt i hurvidare offret är sexigt eller inte, allt han letar efter är någon som är enkel att klä av, med andra ord så är någon i mjukisbyxor och pösig t-shirt och håret uppsatt i en toffs påväg hem från gymmet mycket mer lovlig att bli våldtagen än någon med en t.x.e tight klänning där man måste pilla med massa kedjor och skjuta iväg håret. Tjejer - ni har inget ansvar what so ever om ni blir våldtagna. 

"Öh men vadå, man har ju t.x.e bilbälte på sig i bilen, man får ju faktiskt tänka sig för när man dricker" självklart ska du tänka dig för när du dricker, man som kvinna, vet du att du är en person som lätt blir våldsam på fyllen, drick inte! Vet du om att du lätt går över gränserna? Drick inte! Vet du om att du säger saker du inte borde på fyllen, drick inte! Poängen är att du har ansvar över DITT beteende. Om DU är full och "glad" och roar dig, så är det inte ditt fel ALLS om en annan påverkad person misshandlar dig eller våldtar dig eller försöker droga dig. Det begås även fler inomhusvåldtäkter av familj/vänner/umgängeskrets än det gör främlingar, så när ni ber kvinnor att akta sig så säger ni egentligen :sluta umgås med manliga vänner, sluta umgås med er manliga broder, sluta umgås med män helt enkelt. Män är inga djur, det är dags att fatta! det nu. Män kan kontrollera sin sexlust minst lika mycket som jag kan kontrollera min. Kvinnor kan bli exakt lika kåta av saker som män blir. Problemet är att vi menar att det är okej för att "män är så". Vi lär barn från ung ålder att "boys will be boys" när de tafsar på tjejer, kallar tjejer horor, öppnar dörren till toaletten där tjejer sitter. Fokuset ska vara på att uppfostra söner till att INTE våldta! Inte att uppfostra döttrar till att akta sig och anpassa hela sin personlighet endast för att ej bli våldtagen, kollektiv bestraffning funkar ej, de ger bara kvinnor ännu mer skam! Jag vill att min framtida (ev) son ska få uppleva att vara man i ett samhälle där det inte är "coolt och kungligt" att knulla med så många tjejer som möjligt, jag vill att min son ska få uppleva att vara man i ett samhälle där han får välja på dans eller boxning, där han slipper bli kallad för "haha gaayyyy" bara för att han visar känslor eller förståelse, jag vill inte att framtida lärare ska uppfostra honom till att tro att det är okej att tafsa bara pga hans snopp! Jag vill att min framtida (ev) dotter ska kunna ha hur mycket eller hur lite sex hon vill UTAN att få höra hora, jag vill att hon ska kunna få välja på barbies eller bilar, att hon ska få kunna klä sig i "manliga" kläder utan att få höra hur okvinnlig hon är, att hon ska få klä sig i "kvinnliga" kläder och få uttrycka sina känslor utan att bli kallad för gnällig, att hon ska slippa att bli tafsad på och våldtagen, att män ska lämna henne ifred på krogen när hon säger nej och inte bara lyssna när hon säger "jag har en pojkvän" och "ägs" av någon. 
 
Fatta! & Crossing Boarders är organisationer startade av den fantastiska Ida, där syftet är att:
Få människor att reflektera över övergrepp och att FATTA att samtycke måste alltid infinnas i sex. Samt att få politiker att fatta beslut om en ny lagstiftning som bygger på just samtycke. De hade en kampanj och samlade ihop 150 berättelser om övergrepp och under samtycke-demon lästes vissa upp och jag blev helt tårögd och rös av obehag, att detta ska finnas! 
Ni får hemskt gärna gilla&dela Fatta!'s facebooksida för att sprida kunskap och för att de ska kunna bli större, ju fler vi är desto större chans har vi att påverka den nutida våldtäktslagen som är heeeelt värdelös! Gilla deras Facebooksida här eller här: https://www.facebook.com/fatta.nu

Kommentarer
Postat av: Matilda Wikblom

detta är så sjukt, borde ju inte få hända!

2014-04-11 @ 20:53:13 / http://fashionsafari.blogg.se/
Postat av: ssanna.blo.gg

jättebra inlägg! jag hoppas att det blir en trend i bloggvärlden så fler skriver om det, så det kommer ut till alla!

2014-04-11 @ 21:10:05 / http://ssanna.blo.gg/
Postat av: Anonym

så sjukt!

2014-04-12 @ 00:01:18
Postat av: Linda

så sjukt!

2014-04-12 @ 00:01:34 / http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: Isabelle

Så himla sjukt och skrämmande, bra att du tar upp den i bloggen!

2014-04-12 @ 00:05:53 / http://isabelleviklander.devote.se
Postat av: milina.blogg.se

Så jävla sjukt..

2014-04-12 @ 01:54:41 / http://milina.blogg.se/
Postat av: Ida och Amanda

Det är helt sjukt:( Blir så upprörd!

2014-04-12 @ 12:43:21 / http://idaoamanda.blogg.se/
Postat av: Anonym

fy vad sjukt.. bra inlägg

2014-04-14 @ 11:07:39 / http://psychedelique.blogg.se
Postat av: Tiffany

Det är så jävkla sjukt att det ska få vara såhär, bra skrivet!

2014-04-20 @ 20:33:49 / http://tiffany.for.me
Postat av: elin

Otroligt bra skrivet och det värsta är att det är verkligheten vi lever i som ser ut såhär?! Att fråga vad tjejen hade på sig i rättegången gör mig spyfärdig, man ska väl få ha på sig vad som helst utan att bli våldtagen? Jag kan ju i så fall säga att killen jag misshandlade hade ett ansikte som bad om att få bli slaget? Den ursäkten hade inte godtagits...Vidrig värld

2014-04-21 @ 16:05:20 / http://elinjacobssons.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0