♥; Polisen förstör allt förtroende hos kvinnor

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6046867
 
Japp, ni läste rätt. Polisen har ett register med misshandlade kvinnor. Inte ett register på män som misshandlat, utan på kvinnor som blivit misshandlade - i tio års tid.
 
Låter det nice? Att ni tror att det kanske är för att öka stöd för dem eller så? Nä. Det som pågått är äckligt och olagligt. Polisen har kränkande uppgifter om VARJE kvinna till VARFÖR de anmält. De har alltså inte trott på dem. De har hittat på egna anledningar till varför varje kvinna anmält, såsom "förståndshandikappad rom" "Hon är från Eritrea och är djupt troende". "Paret sunni- samt shiamuslimer".
 
Många av de registrerade kvinnorna får dessutom omdömen av poliserna. De benämns som "knepig", "krånglig" och "speciell".
 
Jag är inte förvånad. Kvinnomisshandel är nämligen brottet som flest poliser begår. I ett samhälle där victimblaming är normen mot kvinnor så är jag inte förvånad alls. Bara riktigt förbannad. Förbannad för att jag fått ännu en anledning till att ALDRIG lita på polisen.
 
Hur ska man nu uppmuntra andra kvinnor att anmäla när de bli slagen? Hur nice låter det att när man är som känsligast skrivas in i en lista där någon kanske hittar på att man har borderline eller är förståndshandikappad? Nä. Jag skulle inte uppmuntra någon att anmäla, vet inte ens vad jag skulle säga. Man får ju inte ta lagen i egna händer liksom, men polisen gör det vääääldigt svårt för kvinnor att känna sig trygga nu. Om man blir misshandlad och inte vågar ringa polisen, vad gör man då egentligen?
 

Kommentarer
Postat av: milina.blogg.se

så jävla äcklig och vidrig värld vi lever i.

Svar: Eller hur...
/ Amanda ♔

2014-12-18 @ 15:57:28 / http://milina.blogg.se/
Postat av: Sarah

Så himla sjukt :S

2014-12-19 @ 02:06:37 / http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Rebecka

Svar:
Åh tack söta du :)Vad glad jag blir!
Typ inte jag heller, har gjort ett pepparkakshus tidigare vad jag mins, men då var jag ganska liten.

Ha en fin fredag!

Kram

2014-12-19 @ 13:41:34 / http://rebeckaliljestad.blogg.se
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Vidrigt!

2014-12-19 @ 15:43:18 / http://spontan.blogg.se
Postat av: Stina Mattsson

Alltså detta är så jävla äckligt och obehagligt!!

2014-12-20 @ 14:15:13 / http://www.kungstina.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0